Bylinková sůl

Složení: Mořská sůl (max.60%), cibule, petržel list, bazalka, oregano, česnek.

Použití bylinkové soli v kuchyni: Kořenící sůl určená k dochucení všech grilovaných, pečených a dušených pokrmů.

Bylinkové máslo

Složení: Sůl (max. 38%), koření (cibule, česnek, pažitka, rozmarýn).

Použití: Výborné koření na přípravu bylinkového másla, skvěle dochutí zapékané těstoviny, smetanové pokrmy, dušenou zeleninu, ryby a šťouchané brambory.

Česneková medvědí sůl

Složení:Sůl (max. 57%), česnek granulovaný, medvědí česnek (5%).

Použití: Kořenící sůl určená k dochucení všech grilovaných, pečených a dušených pokrmů. Sůl obsahuje medvědí česnek.

Italské koření

Složení: Mořská sůl 30%, cibule, paprika sladká, česnek, oregano, rozmarýn, tymián, barvivo: vitamín B2.

Použití: Směs koření vhodná pro přípravu pizzy, těstovin, omáček např. rajčatových, salátů, směsí zeleninových, ale dodá příjemnou chuť i karbanátkům a jiným mletým masům. Směs je vhodná i ke grilování všech druhů mas.

Kapr bylinkáč

Složení: Paprika sladká, sůl (max 15%), medvědí česnek, kmín, petržel list, pepř citrónový, rozmarýn, bazalka, saturejka, česnek.

Použití: Směs koření vhodná na jakoukoliv úpravu např. smažení, pečení či grilování kapra a jiných ryb.

Pepř cayene s česnekem

Složení: Směs koření v proměnlivých hmotnostních podílech (chilli drcené, česnek), sůl (max. 35%).

Použití: Směs ostřejší chuti k dochucení omáček, gulášů a polévek. Používá se k dochucení různých pokrmů celého světa.

Provensálské byliny

Složení: Směs koření v proměnlivých hmotnostních podílech (majoránka, tymián, rozmarýn, bazalka, saturejka).

Použití: Celosvětově známá směs velmi aromatických bylinek. Pro velmi pronikavou a typickou chuť používáme provensálské bylinky s opatrností a dle chuti na skopová, králičí, kuřecí a směsi masa. Velmi dobrou chuť dodá smetanovým omáčkám, zapečeným těstovinám, zelenině, ale i na dochucení pizzy.

Pstruh

Složení: Sůl jedlá 20%, česnek, petržel, kurkuma, tymián, kmín, rozmarýn, koriandr, cibule, paprika sladká, pískavice, zázvor, saturejka.

Použití: Kořenící směs vhodná na grilování, smažení či dušení ryb, především pstruha, ale i jiných ryb sladkovodních nebo mořských. Dále tuto směs lze použít na grilovanou zeleninu, do masových a zeleninových směsí.

Ryby

Složení: Sůl (max.30%), česnek, cibule, mrkev, HOŘČICE, pastiňák, CELER, petržel, paprika, rozmarýn, kyselina citrónová.

Použití: Všestranná směs koření na ryby určená především na jakoukoliv přípravu všech druhů ryb, můžeme tuto směs přidat i do dušené či restované zeleniny.

Bazalka drhnutá

Složení: Bazalka

Použití: Bazalka je aromatická bylina hodící se k rajčatům s mozzarellou, rajčatové polévce, rajčatové omáčce, rajčatovému salátu apod. Stejně dobře zjemní masité a rybí pokrmy. Aby bazalka neztratila chuť, přidává se u teplých pokrmů teprve ke konci tepelné úpravy.Mezi nejznámější využití patří bazalkové pesto. Můžete vyrobit jak klasické bazalkové pesto, nebo můžete trochu experimentovat a najít mnoho receptů na pesto z bazalky dle různé kuchyně.

Cibule drcená

Složení: cibule

Použití:Charakteristická chuť cibule se hodí pro všechna chutná jídla – masité, zeleninové a vaječné pokrmy, polévky atd.

Citrónová kůra drcená

Složení: Citronová kůra

Použití: Citronová kůra má široké použití zejména do sladkých pokrmů, do ovocných moučníků, perníků, vdolků, tvarohu, svařáku apod. Citronová kůra je výborná na ryby, do pomazánek, na čínské pokrmy.

Kmín celý

Medvědí česnek

Pepř černý – celý

Pepř černý – drcený

Petržel list

Petržel patří k nejoblíbenějším a nejpoužívanějším kuchyňským bylinám. Petrželí se okořeňují jídla z jednoho hrnce, bramborové pokrmy, zelenina a saláty všeho druhu. Své kořenité aroma dá i mletému masu, rybám a drůbeži, vaječným jídlům či tvarohu. Do pokrmů se přidává krátce před servírováním. Silice petržele působí močopudně. Petrželový čaj čistí žaludek a střeva. Potlačuje nadýmání, je protizánětlivá a zbavuje tělo jedů.

Tymián mletý

S oblibou je tymián přidáván do tučných jídel, jelikož povzbuzuje chuť k jídlu a podporuje trávení. Hodí se téměř ke všem masům, dušeným či pečeným, k rybám, omáčkám a marinádám. Tymián nesmí chybět v játrovkách, v játrových knedlíčcích, ale ani v pizzách, lasagních či raviolách. Tymiánový čaj patří k nejlepším prostředkům na dávivý kašel. Jeho silice mají neobyčejně velkou desinfekční sílu a uvolňují hleny, dokonce i hluboce rozvětvených průduškách. Vůně tymiánu je aromatická, chuť ostrá a lehce hořká.

Sůl himalájská jemná

Himalájská sůl, také nazývaná růžová sůl, obsahuje více než 80 prvků, které jsou pro naše zdraví nepostradatelné. Jedná se o nejčistší sůl na zemi a je naprosto nekontaminovaná žádnými toxiny. Ideální pro každodenní přípravu všech pokrmů. Také vhodná do koupelí.

ZEMĚ PŮVODU: Pakistán